SESTRE BRONTE: IZABRANA DELA – Emili, Šarlot i En Bronte

KM20.00

Izuzetno opremljeno jednotomno izdanje izabranih dela najpoznatijih sestara u književnosti: Orkanski visovi Emili Bronte, Džejn Ejr Šarlot Bronte i Stanarka napuštenog zamka En Bronte.

Name Range Discount
popust na količinu 3 - 999 10 %
Kategorija:

Opis

SESTRE BRONTE: IZABRANA DELA – Emili, Šarlot i En Bronte

Proza koju su pisale sestre Bronte nije samo prepuna emocija, ona je neposredna i provokativna. Šarlot i En prve su se bavile intrigantnim temama – bar kada su žene u pitanju – o samopoštovanju žena, o ženama koje moraju da rade da bi preživele, o zarobljenosti u braku u kom su zlostavljane. En Bronte pisala je možda i najmodernije, brinući za položaj i socijalni status žena, naročito guvernanti; Emili Bronte je, s druge strane, opisala je neka od najintenzivnijih osećanja i iskustava, a retko je napuštala svoja četiri zida. Za mnoge, one su prvi put upoznale žene (i ne samo žene) sa onom drugom, mračnijom stranom srca.

 O autoru:

Šarlot Bronte rođena je 1816. godine, i osim Džejn Ejr, napisala je romane Širli i Vilet. Umrla je 1855. godine, u trudnoći. Emili je živela od 1818. do 1848, a osim Orkanskih visova, pisala je i sjajnu poeziju. Umrla je od tuberkuloze u tridesetoj godini. Najmlađa sestra Bronte, En, rođena je 1820, a svoja dela Agnes Grej i Stanarka napuštenog zamkanapisala je pod pseudonimom Akton Bel. Umrla je od tuberkuloze 1849. godine.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “SESTRE BRONTE: IZABRANA DELA – Emili, Šarlot i En Bronte”

0

Your Cart