LEVIJEVA TKAONICA SVILE – Miljenko Jergović

KM17.00

“Levijeva tkaonica svile” u sebi sadrži prozne zapise, notne zabeleške, putne zabeleške, pričice, anegdote, zamisli, poeziju i dosta idejno neuobličenih tekstova ili tekstovnih započetosti.

Name Range Discount
popust na količinu 3 - 999 10 %
Kategorija:

Opis

LEVIJEVA TKAONICA SVILE – Miljenko Jergović

Levijeva tkaonica svile je čudesna knjiga u kojoj se otvaraju i stvarni i magični prostori, na čijim se stranicama susreću ljudi, mesta i sudbine, knjiga koja neverovatnom lakoćom pokazuje otkuda sve dolaze priče i pesme, knjiga koja čitaocu govori da stalno drži oči otvorene, a uši načuljene kako bi osetio svu lepotu i tajanstvenost sveta u kojem se nalazi.

Sedeći tako u čekaonici aerodromske zgrade ili u kupeu voza, vozeći se autoputem ili sporednim putevima koji završavaju na planinskim vrhovima, pomno slušajući i još pomnije promatrajući, Miljenko Jergović pamti i na papir prenosi, u najrazličitijim formama, svoje misli i zapažanja. Svejedno je li reč o pesmi, kratkoj priči, dnevničkom zapisu ili tek crtici, nevažno je li melanholičan ili opor, je li naizgled grub poput tvida ili nežan poput najfinije svile, Jergović uvek rukom majstora tka tekst u najneverovatnijim uzorcima.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “LEVIJEVA TKAONICA SVILE – Miljenko Jergović”

0

Your Cart