ISTANBUL: PRIČA O TRI GRADA I DIO – Betani Hjuz

KM26.00

Ova knjiga je više od istorije, to je priča o ljudima pre nas i Gradu u kojem se prelama sudbina sveta.

Name Range Discount
popust na količinu 3 - 999 10 %
Kategorija: Oznake: , ,

Opis

ISTANBUL: PRIČA O TRI GRADA – Betani Hjuz

Istanbul je oduvek bio mesto u kojem se priče i istorija sukobljavaju i prepliću, gde su legende snažna kao i istorijska činjenica. Ovaj grad sa tri imena tokom vekova – Vizantion, Konstantinopolj, Istanbul – postoji u isti mah i kao ideja i kao mesto, prelazi granice stvarnog i zamišljenog. Pred vama je uzbudljiva, lepršava priča o tri grada – koliko i njihova istorija.

Carigrad, kako su ga zvali još Sloveni, kapija između Istoka i Zapada, prestonica rimskog, vizantijskog, latinskog i osmanskog carstva, u jednom periodu centar hrišćanstva, a kasnije i islama, i danas je jedan od najvećih gradova na svetu. Arheolozi su pronašli četrdeset i dva sloja ljudskih naseobina na njegovom tlu. Bio je dom Grcima, Persijancima, Rimljanima, Latinima, Vikinzima, Jevrejima, Osmanlijama, Jermenima i mnogim drugim narodima. U Istanbulu i danas postoje Beogradska kapija i Beogradska šuma.

Putujući kroz istoriju autorka nam otkriva mnoga lica ovog „dijamanta između dva safira“, koji je bio i Bogorodičin i krstaški i Alahov grad, a dugo je opisivan kao „čežnja celog sveta“.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “ISTANBUL: PRIČA O TRI GRADA I DIO – Betani Hjuz”

0

Your Cart